De meeste pluche knuffels worden gemaakt in China, daar heb je hele steden, wijken en dorpen die speciaal gericht zijn op het maken van speelgoed en soms ook echt alleen maar pluche knuffels. Niet alle knuffels worden natuurlijk in China gemaakt en worden ook in andere Aziatische landen speelgoed en knuffels gemaakt. En bijvoorbeeld in Turkije wat ook bekend staat om het maken van kleding, worden veel knuffels gemaakt. Knuffel bevatten van binnen natuurlijk een pluche vulling maar de buitenkant van de knuffels is gemaakt van stof. Dus als je een jas, tas of broek kunt maken van stof dan kunnen de Turken natuurlijk ook een mooie knuffel maken van stof. 

Vullen van de knuffels

De meeste knuffels worden in het land waar ze gemaakt worden ook gelijk gevuld met pluche zodat ze helemaal klaar zijn om verscheept te worden en daarna verkocht te worden. Dit lijkt het meest logische natuurlijk, maar dit is niet altijd helemaal waar. Soms worden van de knuffels namelijk alleen het stofje opgestuurd naar een groothandel of licentie houder die deze heeft besteld en dan worden de knuffels daarna pas gevuld met een vulmachine. Deze losse stofjes zonder vulling worden ook wel skins genoemd.  Je hebt als het ware alleen het huidje van de knuffel en hier laten ze dan een kleine opening in over. De slang van het vulmachine apparaat gaat hier dan in en vult de knuffel. Daarna wordt het laatste kleine open stukje van de knuffel dicht genaaid en is de knuffel klaar om verkocht te worden. Vaak moet er natuurlijk ook nog wel een product kaartje aan de knuffel en soms ook een zakje of verpakking. 

Dus mocht je je afvragen waar de meeste knuffels vandaan komen, hoe deze gemaakt en gevuld worden dan heb je als het goed is nu jou antwoord gevonden! We hopen dat je deze blog over pluche knuffels erg leukt vond!