We weten allemaal hoe belangrijk het is om een gezonde levensstijl te leiden. Goed eten en regelmatig bewegen kan ons humeur, ons energieniveau en onze algehele gezondheid verbeteren. Maar laten we eerlijk zijn – het is niet altijd gemakkelijk om je aan een gezonde levensstijl te houden als je het druk hebt. Tussen werk, gezin en sociale verplichtingen kan het moeilijk zijn om de tijd (of de motivatie) te vinden om goed te eten en actief te blijven. Maar het is belangrijk om van onze gezondheid een prioriteit te maken – zelfs als we het druk hebben.

Hier zijn een paar tips voor hoe je dat kunt doen.

Meal prep!

Als je gezond wilt worden in het nieuwe jaar, is een van de beste dingen die je kunt doen: meal prepping. Meal prepping betekent dat je van tevoren genoeg voedsel kookt voor meerdere maaltijden, zodat je altijd iets gezonds en lekkers bij de hand hebt. Dit kan je helpen om ongezonde (en dure) afhaalmaaltijden te vermijden, en het geeft je ook meer controle over wat je eet. Weet je niet zeker waar je moet beginnen? Bekijk deze beginnersgids voor meal prep van Well + Good. Meal prepping hoeft niet ingewikkeld of tijdrovend te zijn.

Kies gewoon één dag per week om een paar extra porties van je favoriete recepten te koken. Bewaar de restjes vervolgens in luchtdichte bakjes in de koelkast of vriezer. Als je klaar bent om te eten, warm je ze gewoon op en geniet je ervan! Met een beetje maaltijdvoorbereiding in je arsenaal, wordt een gezond dieet een fluitje van een cent.

Maak tijd voor beweging (al is het maar 10 minuten)

Wie heeft er tegenwoordig nog tijd voor een volledige training? Als u bent zoals de meeste mensen, staat een bezoek aan de sportschool waarschijnlijk onderaan uw takenlijst. Maar dat betekent niet dat u het sporten helemaal moet opgeven. Slechts 10 minuten van uw dag uittrekken voor een lichte activiteit kan een groot verschil maken. Dus maak een snelle wandeling door de buurt, doe een paar jumping jacks tijdens reclameblokken, of doe wat squats tijdens het tandenpoetsen.

Elk klein beetje telt! En wie weet, misschien vind je het wel zo leuk dat je tijd begint te maken voor langere trainingen. Hoe dan ook, je lichaam zal je dankbaar zijn voor de moeite.

Zoek een trainingsmaatje

Als je bent zoals de meeste mensen, is de gedachte aan sporten net zo aantrekkelijk als naar de tandarts gaan. Maar net als het flossen van je tanden is sporten belangrijk voor het behoud van je gezondheid. Een manier om het draaglijker te maken (en meer kans te maken om het te doen) is om een trainingsmaatje te vinden – iemand die je motiveert en je verantwoordelijk houdt. Als je niemand in gedachten hebt, probeer dan lid te worden van een plaatselijk sportteam of je in te schrijven voor groepsfitnesslessen in je sportschool. Zweten met vrienden is altijd leuker dan zweten in je eentje! En wie weet ga je je zelfs verheugen op je trainingen als je eenmaal resultaten begint te zien. Dus waar wacht je nog op? Zoek een maatje en kom in beweging!

Plan “ik” tijd in je week

Iedereen heeft af en toe wat tijd voor zichzelf nodig. Maar soms kan het voelen als een verwennerij die we ons niet kunnen veroorloven als we het druk hebben. Maar als we geen tijd voor onszelf maken, voelen we ons uiteindelijk opgebrand en overweldigd – en dat is voor niemand goed! Plan dus wat “ik”-tijd in je week, al is het maar 30 minuten hier of daar. Gebruik die tijd zoals je wilt – lees een boek, neem een bad, maak een wandeling – wat je maar helpt te ontspannen en op te laden. Je zult er blij mee zijn! En als je niet zeker weet hoe je het in je schema moet passen, bedenk dan dat zelfs kleine veranderingen een groot verschil kunnen maken. Probeer dus elke dag 15 minuten eerder op te staan en gebruik die extra tijd voor jezelf. Je zult blij zijn dat je het gedaan hebt!

Zorg voor voldoende slaap

We weten allemaal dat een goede nachtrust belangrijk is. Maar soms is het moeilijk om de aanbevolen 7-8 uur te halen. Als we het druk hebben, is slaap vaak het eerste wat verdwijnt. En dat is jammer, want voldoende slaap is essentieel voor een gezonde levensstijl – zowel lichamelijk als geestelijk. Bij slaaptekort is de kans groter dat we slechte voedingskeuzes maken, minder bewegen en ons gestrest en overweldigd voelen. Probeer dus elke nacht 7-8 uur te slapen, en je lichaam (en geest) zullen je dankbaar zijn!

Conclusie

Het is niet altijd gemakkelijk om je aan een gezonde levensstijl te houden als het leven druk wordt, maar het is belangrijk om onze gezondheid toch tot prioriteit te maken . Door deze eenvoudige tips te volgen , kunnen we ervoor zorgen dat we nog steeds voor onszelf zorgen, zelfs als we niet zoveel vrije tijd hebben als we zouden willen . Dus laten we beginnen ! Maaltijden voorbereiden , meer bewegen , een trainingsmaatje zoeken , tijd voor mezelf inplannen in onze weken , en voldoende slapen .

Met deze tips kunnen we op koers blijven met onze gezonde levensstijl – zelfs als het leven hectisch wordt! Succes!