Sieraden zijn er in veel soorten en maten te vinden. Het kan lastig zijn om het perfecte sieraad uit te kiezen. Let ook eens op de stijl en afkomst in je zoektocht naar nieuwe sieraden. Zo zijn er enerzijds moderne sieraden, maar anderzijds juist traditionele sieraden – die al jarenlang met flair worden gedragen. Dít zijn de mooiste traditionele sieraden.

Ketting met kruis

Aan een ketting wordt vaak een hanger gedragen. Denk aan een anker of een hart. Maar nog wel traditioneler is een ketting met kruis. Kruis kettingen hebben een mooie symbolische betekenis: dit kan een reden zijn om zo’n ketting te dragen. Het kruis staat natuurlijk voor de aanvaarding van God en Zijn leer. Maar ook als je niet gelovig bent, kun je de ketting dragen. Dan kan het kruis bijvoorbeeld symbool staan voor liefde en hoop, waarden waar je naar kunt leven.

Schakelarmband

Ben je op zoek naar een traditionele armband? Dan denken we direct aan de schakelarmband. Binnen het ontwerp van de schakelarmband heb je nog veel keuzes te maken om tot een mooi sieraad te komen. Ga bijvoorbeeld voor een gouden armband 14 karaat met schakels. En denk na over de grootte van het sieraad, evenals de breedte van de schakels. Dit doet veel voor de algehele look: grove schakels staan stoer, kleine schakels juist zachtaardig. Jij weet het best wat er bij je past.

Ring met steen of kristal

Ook ringen zijn uiteraard zeer geliefde sieraden. Welke ringen er al heel lang worden gedragen en absoluut als traditioneel kunnen worden gezien? Dat zijn ringen met een steen of kristal erin. Van een klein tot een groot kristal: ook hier heb je weer genoeg opties. Denk natuurlijk ook na over de kleur en het type. Wellicht is granaat iets voor jou, of juist lazuriet. En dit zijn slechts een paar voorbeelden. Duik eens in de wereld van edelstenen en ga op zoek naar de steen die het best bij je past. Dit kan een diepere symbolische betekenis hebben, maar je kunt ook gewoon een steen selecteren op basis van smaak.

Creool

Oorbellen mogen natuurlijk niet onbenoemd blijven in deze lijst. Een traditionele oorbel, die op het moment ook weer helemaal in trend is? Dat is een creool. Er zit zelfs een interessante geschiedenis achter: zeevaarders droegen creolen, als een levensverzekering. Het zijn dan ook stoere sieraden, met een elegante ronde vorm. Creolen zijn er zowel in minimalistische vorm te vinden zonder poespas, als in opvallendere vorm met meerdere versieringen.

Broche

Het laatste traditionele sieraad? We zien ‘m tegenwoordig niet meer zo vaak voorbijkomen, maar het staat nog altijd beeldig: een broche. Je kunt ‘m vastspelden op een blouse of jas. Of zelfs op creatievere wijze dragen, aan een tas bijvoorbeeld. Van de vorm van een bloem tot de vorm van een vogel, of juist een geheel abstracte vorm: qua looks kun je alle kanten op met een broche. Dat maakt het zo mooi om er een te dragen!