Mensen winkelen om verschillende redenen online. Misschien genieten ze van het gemak van thuis te kunnen winkelen, of vinden ze online een grotere keuze dan in de winkel. Sommigen genieten van de spanning om online een koopje te vinden, of van het sociale aspect van online winkelen. Er zijn veel redenen waarom mensen een probleem met online winkelen kunnen ontwikkelen, waaronder de volgende

– Ze hebben te veel vrije tijd en weten niet hoe ze die goed kunnen gebruiken.

– Ze genieten van de kick van het kopen van dingen omdat ze onmiddellijke bevrediging krijgen door op “kopen” te klikken.

– Ze willen niet in het openbaar komen om sociale interacties te vermijden of door andere winkelende mensen gezien te worden terwijl ze naar kleding snuffelen. – Het internet maakt het gemakkelijker om te winkelen als je niet zo lekker in je vel zit (b.v. na te zijn aangekomen). Het geeft je ook toegang tot artikelen die ter plaatse niet verkrijgbaar zouden zijn, zoals kleding in plus size of moeilijk te vinden maten bij lage prijzen.

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om de verslaving aan online winkelen te helpen doorbreken:

Maak een lijst van dingen die je nodig hebt en hou je eraan

Een lijst maken van dingen die je nodig hebt voor je gaat online shoppen kan helpen de verslaving te doorbreken. Door je aan een lijst te houden, is de kans kleiner dat je dingen koopt die je niet nodig hebt. Het kan je ook helpen om binnen je budget te blijven. Een ander voordeel van een lijstje maken is dat het je kan helpen om georganiseerder en efficiënter te zijn bij het winkelen. Dit kan je op de lange duur tijd en geld besparen.

Koop niets dat niet op je lijst staat

Als je verslaafd bent aan online winkelen, kan het moeilijk zijn om je aan een lijst van dingen die je nodig hebt te houden. Iets niet kopen dat niet op je lijstje staat kan echter een aantal voordelen hebben. Het kan je bijvoorbeeld helpen tijd en geld te besparen. Het kan je ook helpen binnen je budget te blijven. Een ander voordeel van iets niet kopen dat niet op je lijstje staat is dat het je kan helpen om georganiseerder en efficiënter te zijn bij het boodschappen doen. Dit scheelt in weer in de beurs!

Winkel alleen voor artikelen die je nodig hebt

Wanneer je verslaafd bent aan online winkelen, kan het moeilijk zijn om je aan een lijst van noodzakelijke artikelen te houden. Maar alleen kopen wat nodig is kan een aantal voordelen hebben. Het kan je bijvoorbeeld helpen tijd en geld te besparen. Het kan je ook helpen binnen je budget te blijven. Een ander voordeel van alleen kopen wat nodig is, is dat het je kan helpen georganiseerder en efficiënter te zijn bij het winkelen. Dit kan je op de lange duur tijd en geld besparen.

Stel bevrediging uit

Als je verslaafd bent aan online winkelen, kan het moeilijk zijn om te weerstaan aan het kopen van dingen die je leuk vindt. Maar je bevrediging uitstellen door een week te wachten met het kopen van een artikel dat je mooi vindt, kan een aantal voordelen hebben. Het kan je bijvoorbeeld helpen tijd en geld te besparen. Het kan je ook helpen binnen je budget te blijven. Een ander voordeel van het uitstellen van bevrediging is dat het je kan helpen om georganiseerder en efficiënter te zijn bij het winkelen.

Weersta de drang

Als je verslaafd bent aan online winkelen, kan het moeilijk zijn om impulsief dingen kopen te weerstaan. Maar weerstand bieden aan de drang om impulsief te kopen kan een aantal voordelen hebben. Het kan je bijvoorbeeld helpen tijd en geld te besparen. Het kan je ook helpen binnen je budget te blijven. Een ander voordeel van het weerstaan van de drang om impulsief te kopen is dat het je kan helpen om georganiseerder en efficiënter te zijn bij het winkelen.

Mochten de hierboven beschreven tips geen goed resultaten opleveren dan zijn kunnen de volgende paar adviezen misschien alsnog een laatste reddingsmiddel:

– Zoek andere activiteiten om het online winkelen te vervangen, zoals lezen, gaan wandelen, gezellig samenzijn met vrienden, enz.

– Als je moeite hebt om de drang om dingen te kopen te weerstaan, wis dan je creditcardgegevens uit online winkels of schakel je internetverbinding uit.

– Praat met iemand over je probleem met online winkelen. Het is geen schande om toe te geven dat je een probleem hebt en hulp te zoeken.

Concluderend zijn er veel manieren om een verslaving aan online winkelen te overwinnen. Het kost tijd, geduld en inspanning, maar het is zeker mogelijk. Denk er alleen aan om op je uitgaven te letten en kleine stapjes per keer te nemen.